Food Sustainability Update
  • Home
  • Aanmelden
  • Programma
  • FAQ
Food Sustainability Update
Food Sustainability Update
  • Home
  • Aanmelden
  • Programma
  • FAQ

Programma

 

Tijd 

 

Wat 

 

09.00 uur

-

Opening dagvoorzitter

Door: Dionne Irving (redacteur VMT) & Annemarie Bruning (Uw Presentatrice)

 

09.05 uur 

-

 

Een woud aan duurzaamheidskeurmerken; wat moet een voedingsmiddelenbedrijf daarover weten?

Door: Koen Boone (Managing Director Europe at The Sustainability Consortium Wageningen Economic Research)

De Franse overheid komt in 2023 met een overkoepelend milieulabel waarop alle voedingsmiddelen worden gescoord. MKB mag op een simpelere manier rapporteren, maar moet wel meedoen. Nederland is bezig met een vergelijkbaar keurmerk. En ook Europa werkt aan een overkoepelend keurmerk. “Vroeger was duurzaamheid meer een vrijwillige keuze. Bedrijven bepaalden zelf over welke onderwerpen en met welke indicatoren ze rapporteerden. Nu bepalen retail, overheden en banken welke indicatoren van belang zijn,” zegt duurzaamheidsexpert Koen Boone. Wat moet een voedingsmiddelenbedrijf -groot en klein- weten over deze ontwikkelingen? 

 

09.35 uur 

-

Hoe kan je als MKB-bedrijf jouw CO2-footprint in kaart brengen?

Door: Marc Herberigs (Sustainability Consultant, Stichting Stimular) en Els van Soest-Cornelissen (Quality and Food Safety Manager Vezet)

Marc Herberigs van stichting Stimular ziet dat alle bedrijven op een of andere manier met het onderwerp bezig zijn. De stichting helpt MKB-bedrijven met verduurzamen. “Wie er nu nog niet mee bezig is, heeft echt een probleem.” Om de CO2-footprint in kaart te brengen, ontwikkelde Stimular de Milieubarometer. De rekenmethode van deze online calculator sluit aan bij ISO14064 waarmee de resultaten (inter)nationaal worden geaccepteerd.  

Het is een transparante manier om de CO2-footprint te meten, zegt Herberigs. Tijdens het event zal hij vertellen hoe de barometer werkt en hoe foodbedrijven op een praktische wijze inzicht krijgen in hun CO2-footprint. Een foodbedrijf dat er mee werkt, vertelt wat zij aan de resultaten hebben gehad.

 

10.35 uur

-

Pauze

 

10.50 uur

-

In 7 stappen naar klimaatneutraal

Door: Suzanne van der Pijll (Managing Partner bij Schuttelaar & Partners)

Klimaatneutraal in 2050 is het doel van Europa. Dat betekent nogal wat voor de foodketen. Stilzitten is geen optie. Schuttelaar & Partners ontwikkelde een 7-stappen aanpak om klimaatneutraal te worden. Managing partner Suzanne van der Pijll licht toe hoe bedrijven hiermee aan het werk kunnen.

 

11.50 uur

-

Visie van PLUS op duurzaamheid

Door: Marlijn Simons (duurzaamheidsmanager PLUS Supermarkten)

Supermarktketens zijn volop met duurzaamheid bezig. Ze zijn een belangrijke schakel in de foodketen. Ook PLUS heeft van duurzaamheid een speerpunt gemaakt. Duurzaamheidsmanager Marlijn Simons vertelt hoe de keten dit thema aanvliegt.

 

12.25 uur

-

Afsluiting dagvoorzitter

Door: Dionne Irving (redacteur VMT)

 

 

Food Sustainability Update

Food Sustainability UpdateRegistratiewebsite voor Food Sustainability Update

Food Sustainability Updatevmt.events@vakmedianet.nl

Food Sustainability Updatevmt.events@vakmedianet.nlhttps://foodsustainability.vmt.nl/digital

2023-04-11

2023-04-11

OfflineEventAttendanceMode

EventScheduled

Food Sustainability UpdateFood Sustainability Update0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z

Nog niet bekendNog niet bekend

 

Organisatie

Dit event wordt georganiseerd door VMT.

VMT is het vakmedium voor de voedingsmiddelenindustrie.

www.vmt.nl

Meer info?

Contactpersoon events
Femke van Huet

06 12 89 84 76
vmt.events@vmnmedia.nl

Partner worden?

Neem contact op met
Monique van Neutegem
06 50 44 94 02
moniquevanneutegem@vmnmedia.nl

 

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, Disclaimer en Privacy Statement
Vakmedianet logo